Monday, December 21, 2009

Kenduri Time !

cuti skolah ni la musim kenduri..
Laila Nabila & pasangan.. time ni la reunion.. jmpa balik kwn skolah.. rindunya.. masing2 dah lain.. dah makin cun..


posing sebelum balik.. hehehe

kenduri my officemate.. Salha & pasangan.. hehe

dgn ucapan SELAMAT PENGANTIN BARU. Semoga berbahagia hingga ke akgir hayat (",)
ole~

Sunday, December 06, 2009

No Air

layan jea...

Location : Batu Feringghi, Penang








will be back soon..


tak tau nk wat pe..
cuti seminggu pn tak pegi mana
nk ke KL tp terbatal plak plan..
duit pn dah terpkai..
nk pi Pesta Pulau Pinang, tp tak pi pi lg..

xpa byk masa lg heheh...
so skrg dah masuk keja cam biasa.. tiada lg extra off



ole~

Wednesday, November 11, 2009

Poligami

hari ni bosan sgt kt opis.. fair weather.. panas.. xtau apa nk buat.. layan je lah.. hehe kelakar jugak citer ni...


Anda teringin sangat nak berpoligami? Tetapi sanggup ke isteri anda bermadu tiga? Berdebatlah dulu untuk mendapat jawapan yang menyakinkan.
Jika tidak, silap haribulan anda bakal menjadi mencetus perang besar yang mana diakhirnya kekalahan pasti jatuh ke tangan anda. Ada berani?

Al-kisah seorang suami sedang mencari-cari helah untuk membolehkan dia berkahwin lagi..


Suami : Lelaki kawin 3 baru lah sah

Isteri : Kenapa pula?

Suami : Cuba terjemahkan ke dalam Bahasa Inggeris, “satu” is one, “dua” is two, “tiga”. Isteri (is three). Baru betul dan sah!.

Isteri : Tapi abang kena faham Bahasa Inggeris, terutama tentang “singular” dan “plural”

Suami : Berkenaan apa tu?

Isteri : Satu tu “Singular“; dua atau lebih “Plural”

Suami : Contohnya?

Isteri : One car sebagai singular, two cars sebagai plural. Apa bezanya?

Suami : Ohhh… tambah huruf “s” untuk yang plural

Isteri : Betul tu. Sama juga la untuk abang

Suami : Macam mana pula boleh sama?

Isteri : Satu isteri abang MAMPU, jika dua isteri dah jadi plural, maka abang MAMPUS, tambah “s” je, kan ?


Lepas daripada tu, si suami tidak pernah lagi berceritakan hasratnya untuk berkahwin lagi

Monday, November 02, 2009

Wali Band - Cari Jodoh ~

lagu best ! lirik & vc kelakar hehehehe


Tajuk Lirik/Lagu: Cari Jodoh
Artis/Penyanyi: Wali Band

Apa salahku apa salah ibuku
Hidupku dirundung pilu
Tak ada yang mau dan menginginkan aku
‘tuk jadi pengobat pilu‘tuk jadi penawar rindu
‘tuk jadi kekasih hatiku

(*)
Timur ke barat selatan ke utara
Tak juga aku berjumpa
Dari musim duren hingga musim rambutan
Tak kunjung aku dapatkan
Tak jua aku temukan
Oh Tuhan inikah cobaan

(Korus)
Ibu-ibu bapak-bapak
Siapa yang punya anak
Bilang aku aku yang tengah malu
Sama teman-temanku
Karna cuma diriku yang tak laku-laku

(**)
Pengumuman-pengumuman
Siapa yang mau bantu
Tolong aku kasihani aku
Tolong carikan diriku kekasih hatiku
Siapa yang mau

Ulang (*)
Ulang (Korus)
Ulang (**)

Ibu-ibu… bapak punya anak
Bilang-bilang aku aku yang tengah malu
Sama teman-temanku
Karna cuma diriku yang tak laku-laku.. wooo..oo.oo

(Ulang **)
wooo..oo.oo.. Ku tak laku-laku…

wooo..oo.oo.. Ku tak laku-laku…
wooo..oo.oo.. Ku tak laku-lakuuu…

Wednesday, October 14, 2009

Shafini's Engagement - Raya ke 5

24 / 10 /2009 bersamaan raya ke-5.

saya bersama anak buah,shah, ah, ard & balkhis.. bertolak ke umah shafini.. dia bertunang that day.. lama gilos xjumpa fini ni sejak abes skolah.. dah nk kawin pon dia.. layan gmbr je la ek..

dah jd tunang orang.. ;)

Fini - Dimi..

tangan sapa la tu yek..

kami... seblom yus & farah smpai..

smki batch 98-02 ...
seblom balik...

balik dr umah shafini jumpa kak syida kt sp.. nk ronda2 kt central square parking pnuh.. pusing 2-3 kali pon xdpt parking hmm.. then trus hntr kak syida ke umah dia.. beraya kt umah dia.. mkn lontong hmm sedappp.... :D

Friday, October 09, 2009

Sepetang di Lata Bayu

aritu 3hb oct tgh2 hari pegi pikap kak syida kt umah dia then gerak ke umah mimi.. sy beraya buat kali ke-2 kt umah Mimi hehe.. dia buat mi kari.. nyum3 sedap... pastu mimi bwk pegi Lata Bayu..
kalo plan awal2 bole berkelah.. tp bg budak2 je yg mandi.. den main air je hihihi...
Lata Bayu.

budak takut air.. heheh




with k.syida...

ptgnya lbh kurg kul 3.30 btolak balik.. trus hntar k.syida kt umah dia di kepala batas.. smpai tikam batu smpat singgah psr malam sat. smpai umah dah 5.30.. smpai je hujan lebat.. fuh alhamdulillah sempat smpai sblom hujan..




Rayaaaa

layan gmbar je la.. malas nk cerita hehehe


tema purple.. tp family kakak tema oren hehe

'tok.. fatin minta maaf byk2 ' ... :D

dgn anak2 menakan...

kasut si kakak... jeles tol kasut depa cantik2 hehehehe


kasut si adik...



beraya kt umah FBi @ Seberang Jaya. pd hari raya ke-2
makan sate di hari raya ke-3


bersama rakyat2 .. adik beradik sbelah mak... makan sate...









Sunday, October 04, 2009

baru nk update...Sebelom Raya...

malas nk update skrg ni... gmbo byk tp malas :p layan gmbo2 sebelom raya...


anak2 buah nk pkai inai...


sapa la tu rajin benor potong daging hehehehe... nk buat rendang.. mkn ngn ketupat

ayam yg terkorban..
kt luar umah.. kakak ngn anaknya sibuk tunggu ayam abes di panggang...


malam raya.. main bunga api ! yeay...

Saturday, September 26, 2009

akhirnyaa.. Mencari Konklusi

yeay.. setelah sekian lama ku menunggu.. akhirnya dah kuar pon hehehe.. dan brg yg dipesan kt kak jiggy pon da smpai... cuma sedey sbb payung da abes... kalo x, byk la stuff hujan kt dlm keta heheheh…


Drumstick, bandana, badge, pick gitar, keychain & 2 sticker..

Ni sticker lg 1… org Kajicuaca pkai sticker HUJAN, patut la hujan je :p huhuhu

Model sambilan ptg tu hehehe.. comel kan? :D

Dan last skali…


Yg ni beli sendiri… suh cik leha beli utk aku dia xmo haha :P tp takde signature HUJAN, da tnye kak Jiggy kalo beli on9 xde signature, so ptg sabtu lps dgn smangatnya trus ke Speedy Central Square utk beli ni.. hehe~ masuk2 keta trus pasang…

Thursday, September 10, 2009

Lagi2 Tag .. mangsa buli PEJAL

lg2 jd mangsa buli pejal.. nah aku jwp bwh ni heheh

1)Saya suka???

# facebooking
# amik gambo
# jalan2 mkn angin...

2) pada masa ini saya sedang berfikir tentang

# keje... ade bunyi thunderstorm.. nak bukak speci ke tak
# tak sabo nak berbuka satgi

3) bila rasa tension saya akan...

# menangis
# dengar lagu kuat2 ...

4) 3 perkara yang akan buat saya tersenyum...

# bila jmpa dgn org, mesti senyum!
# baca msg hehehehe
# bila dpt kuar ngan kwn2

5) 3 perkara yang buat saya menangis..

# kemalangan & berita sedih yg membabitkan ahli keluarga & teman2 rapat..
# ditipu
# biarlah rahsia....

6) kalau saya ada rm100k

# nak beli kereta, mekap keta...
# simpan utk hari tua
# bwk family ke tanah suci

7) sila beri 3 nama untuk di tag...

1. Adeqbun

2. Shahlimar

3. Iejat

sekian, terima kasih.

Tag lagi !!!!!!

aduih.. kna tag 2 kali dari iejat ngan pejal.. hampeh pejal.. suka naikkn nama aku huhuhuhu :D xpe la tu maknanya ko ingt aku kan.. kuikuikuikui :p

Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini :-

IEJAT

1) sangat baik hati.. baik dia ni. stakat ni xpnah nmpak dia marah2 lg heee

2) knal melalui Fun Corner la..

3) dia ada kamera baru jugak.. hahaha

4) lama tak jumpa ... rindu sy x? hehehe

5) dia hadiahkan rantai masa hari terakhir bersama fun corner di genting.. huhuu .. tenkiu.. terharu den

PEJAL


1) mamat ni tinggi.. kurus drp aku lak tu :P

2) baik .. sentiasa buat kebajikan terhadap kwn2 dia hehehe

3) dah maju skrg ko pejal.. da bikin bisnis fotografi... :D

4) suka jln2.. tau la tiket murah :P

5) rindu kt ko.. huhu.. rindu smua dak fun corner

Nyatakan 5 fakta diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya :-
(susah gak nk jwp ni... )

1) sensitif.. ye kot... ikut persekitaran hehe

2) i love my job.. huhuhu... kalo kita xsyg keja, sapa lg nk syg kan hehehe...

3) sama cam iejat gak. suka simpan perasaan dlm hati.. then bila dah sakit, menangis.. hmm

4) tak kenal maka tak cinta.. huhu

5) waiting for someone :p

Nyatakn 5 hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnyatakan :-

1) Facebooking !

2) tangkap gmbo.. lalalalaa~

3) karaoke dlm keta.. psg lagu kuat2 :P

4) suka jln2...

5) tgk TV

5 orang penerima tag yang seterusnya :-

1) Adeqbun - terima lah yer

2) Shahlimar - add lg hehehe

3) Adeq a.k.a Fana - lg homework utkmu

sapa rasa nk buat, silakan... malas nk tag hehehe


Sunday, August 16, 2009

Kena Tag ?

dah lama xtgk blog.. tgk2 ada homework rupanya.. kne tag ngan adeqbun & pejal..


1.Apa perasaan anda skrg??
no mood.. kurang sihat.. fever... sedih, nk nangis.. waiting ~


2.Saya nak makan???
kurang selera mkn gak mcm cik leha... asyik ingt benda tu je.. pipi rasa da makin tembam :p tp rasa nk mkn char koey teow permatang pauh la plak..


3.Saya tak suke??
org tipu.. tak suka nangis tp still akan nangis gak kalo kna tipu


4.Impian saya??
bahagia bersama org tersayang....


5.Saya harapkan??
kebahagiaan.. dimurahkan rezeki..


6.Jika saya boleh putarkan masa??
biarlah rahsia..


7.Saya pada 10 tahun akan datang???
nak ada keluarga sendiri.. bahagia bersama insan tercinta.. insyaallah


8.Handphone saya adalah
sbg alarm utk kejutkan aku dr tidur.. trima call & msg... reminder utk benda2 penting, date ke hahaha :p .. reminder besday kwn2 hehehe


9. Saya pernah bercenta sebanyak?
ermm .. xnak ingt..


10.Saya suka pada??
apa2 je yg bole buat sy gembira & bahagia..


11.Kawan-kawan saya???
rindu mereka smua... sejak blk sini kurang kwn.. hukhuk sedey :(


12.Pernah dikhianati??
pernah.


13.Apa yang hendak anda lakukan kepada orang yang pernah mengkhianati anda?
doing nothing.. biar takdir yg menentukan segalanya..


Senaraikan 8 orang untuk di tag

1. Kak Leo .. tak kira nak tag jugak

2. Cik Azlinda .. buat ye dik hehehe

3. Kyzer .. hmm blog da siap? huhu

4. Shafini.. ni tugasan pertama kamu :D

5. Shahlimar .. kamu pon sama hehe :D

6. Adeqq aka Fana ... tugasan kamu jugak yer dik.. buat tau :P

7 & 8. sapa2 rasa nak buat, silakan... tiada halangan ;) peace!


SEKIAN....


Saturday, August 01, 2009

HAPPY FRIENDSHIP DAY !

hepi friendship to all my friends... xkisah la kawan baru ke, kawan lama, yg nak jadi kawan dll.. :D rindunya kat kwn2 semua... insyaallah, going to KL this monday.. nak pegi umah kakak, then pegi melawat umah sewa lama heheh... rindu nak tinggalkan keja.. huhuhu :p 9hb masuk keja blk...


10 KUNCI PERSAHABATAN YANG BAIK

1) Pilih orang yang mempunyai minat yang sama seperti anda supaya anda mempunyai persamaan, tetapi jangan mengetepikan orang yang langsung tidak mempunyai persamaan dengan anda, bersikap terbuka baik untuk anda.

2) Ingatlah pada satu pedoman penting iaitu berlaku baik terhadap orang lain sebagaimana anda suka diperlakukan. Sekiranya anda menghormati orang lain, orang lain akan menghormati anda juga.

3) Sedarlah bahawa tiada siapa yang sempurna, setiap orang mempunyai sifat-sifat aneh dan kecacatan, dan menerima kecacatan antara satu sama lain adalah kunci persahabatan yang baik.

4) Hargai pendapat satu sama lain.

5) Sedarlah bahawa kawan yang rapat sekalipun tidak dapat bersama 24 jam. Bina minat-minat yang lain dan jangan cemburu apabila kawan anda mempunyai minat-minat yang lain juga.

6) Komunikasi sangat penting, kawan anda tidak boleh membaca fikiran anda. Sekiranya ada sesuatu yang menjejaskan persahabatan anda, beritahulah.

7) Jangan biarkan faktor luaran seperti tekanan (stress) menjejaskan persahabatan anda. Kawan yang baik akan membenarkan anda melepaskan perasaan kepada mereka, tetapi jangan hanya mempergunakan mereka untuk melepaskan perasaan dan sebagai balasan anda sepatutnya bersedia untuk mendengar luahan perasaan mereka pula.

8) Belajar daripada satu sama lain.

9) Jangan mengata di belakang kawan anda.

10) Pilih kata-kata anda dengan bijaksana kerana dengan kata-kata itu manusia akan terpengaruh.


Friday, July 24, 2009

Syaaban Tiba, Ramadhan Tak Lama Lagi

Hari ni 2 Syaaban, tak lama lagi dah nak puasa. Bulan untuk bermuhasabah diri. Bulan Syaaban adalah kesempatan untuk memperbaiki diri dari segala cela, masa untuk bertaubat, berpuasa sunat, membayar hutang puasa.

Disini, saya kongsikan artikel dari iluvislam.com

Fadhilat Syaaban

Bulan Syaaban merupakan bulan kedua selepas Rejab yang penuh dengan keberkatan. Sebahagian ahli hikmah menyatakan bahawa sesungguhnya bulan Rejab adalah kesempatan untuk meminta ampun dari segala dosa, pada bulan Syaaban adalah kesempatan untuk memperbaiki diri dari segala macam cela dan pada bulan Ramadhan adalah masa untuk menerangkan hati dan jiwa.

Di antara amalan-amalan yang digalakkan pada bulan Syaaban adalah :

** Memperbanyakkan puasa sunat Sebagaimana yang telah dijelaskan terdahulu bahawa Rasulullah SAW. lebih gemar untuk berpuasa sunat dalam bulan Syaaban berbanding dengan bulan-bulan yang lain. Justeru itu adalah patut bagi kita selaku umat Baginda mencontohinya dalam memperbanyakkan puasa sunat bagi menyemarak dan mengagungkan bulan Syaaban ini.
Di dalam kitab Durratun Nasihin ada menyebut sebuah hadis yang menyatakan bahawa Rasulullah SAW. bersabda yang maksudnya: "Barangsiapa berpuasa tiga hari pada permulaan Syaaban dan tiga hari pada pertengahan Syaaban dan tiga hari pada akhir Syaaban, maka Allah Taala mencatat untuknya pahala seperti pahala tujuh puluh nabi dan seperti orang-orang yang beribadat kepada Allah Taala selama tujuh puluh tahun dan apabila dia mati pada tahun itu maka dia seperti orang yang mati syahid."

** Memperbanyak doa, zikir dan berselawat kepada Rasulullah S.A.W. Sabda Rasulullah S.A.W.: "Barangsiapa yang mengagungkan bulan Syaaban, bertaqwa kepada Allah, taat kepada-Nya serta menahan diri dari perbuatan maksiat, maka Allah Taala mengampuni semua dosanya dan menyelamatkannya di dalam tahun itu dari segala macam bencana dan penyakit." (Dipetik dari kitab Zubdatul Wa'izhin)

** Bertaubat- Diriwayatkan dari Umamah Al Bahili Radiallahuanhu, dia berkata: Rasulullah S.A.W. bersabda yang maksudnya: "Manakala masuk bulan Syaaban, sukacitalah dirimu dan perbaiki niatmu."





Thursday, July 09, 2009

bila..

dah 2 bulan lebih dah hehehhe... saje je menempek.. ni je yg termampu buatku... keta ni la yg bwk sy pegi keja n jln2... kalo xde keta,dok umah aje la .. tgk abg bwk anak2 dia pegi meronda.. kalo nk tggu org bwk gi jln2 hmmm xtau la bila.. sedar tak sedar dah hampir 3 bulan saya keja kt dlm Pangkalan Udara Butterworth ni...


ni la jimmy... jimmy neutron.. hahahahahahaha.. Fun Corner on board :P

aritu jln2 ngn mimi pegi sunway carnival & megamall pinang... hmm jln2 je.. mimi yg byk membeli... nk tgk wyg tp mimi xsuka tgk wyg huhuhu..

last tuesday pegi penang... huwaa xsabo nk beli brg tu... kne tggu hjg bulan ni .. hrp2 dpt la huwaa.... doakan smoga dimurahkan rezeki... aminn...

hmm.. perasaan skrg ni berkecamuk.. " berkecamuk hati, hatinya sendiri.. persoalannya kini, smpai bila mampu ku bertahan ? "

hjg bln 7 , kwn de nk kawin.. member kt kl ajak pegi.. kalo knduri tu kt utara bole consider lg.. ni kt kelate pulok... xtau la pegi ke tak.. awal bln 8 mau cuti2 di KL... tringat plak H1N1 aduh.. ya Allah jauhilah aku dr sebarang penyakit.. kt mana2 pon bole dpt penyakit kan.. hmm

rindunya pd kwn2 di KL.. nk pegi umah sewa lama... mcm mana la intan tggl kt situ slps ketiadaanku.. skrg ni hepi la dia sbb nadia pulak dpt posting ke HQ.. alhamdulillah, tumpang gembira sbb nadia da dpt tggl sama ngn hubby dia. kalo tak, sorg kt sitiawan, sorg kt kuching..

rindu jugak kt kwn Fun Corner .. huwaa.. rindu Fafau... rindu smuaa.. rindu kt sapa2 yg rindu aku.. hehe


aritu tgk kisah kaisara.. huhu tetiba lak tgk kisah kaisara.. bosan2 xde cite lain.. tringat lak ayat kaisara tu... " tak salah kita menyukai seseorg, yg penting kita tahu yg mana baik & yg mana buruk " kan kan .. hehe :D tp setakat ni ..
dah la.. lapo buah langsat la... xdpt mkn langsat lg nih... buah rambutan dah xlarat nk mkn .. byk kt umah hehehhe...

stop setakat ni dulu... hujan is coming ...




" Kalau Allah menghendaki, siapa pun bisa menjadi jodoh kamu " - filem Ayat - Ayat Cinta

Wednesday, June 10, 2009

Jln2 Pantai Merdeka

dah lama x update blog.. xde cite baru pon.. byk menghabiskan waktu bersama family tercinta ;)



sabtu lps ninie & paah dtg umah... aritu rest day... ptg tu smpat bwk depa jln2 kat pantai merdeka.. pi mkn laksa.. org lain yg nk blnja, last skali, org lain yg bayaq hahahaa..

masa kt pantai, jumpa kak yati, senior skolah brahim dulu... agak lama xjumpa dia hehe...


agak ramai jugak org kat pantai ptg tu, maklum lah cuti skolah.. pastu byk knduri plak tu..

laksa yg kami mkn... dah 2 kali dah mkn kt sini sejak balik kg nih.. hehehhe.. aritu mkn ngn mak :D sedappppp ...

ah & ninie yg sedang menikmati ais kacang ...



KAMI.... hmm mana la Fae menghilang? kalo tak, mmg dah cukup 4 :/ rindu kat dia...


anak2 buah yg tak dapat ikut pi pantai merdeka.. huhuuhu...

ahad 7hb? kena call back... keje daa .. hmm







Thursday, May 14, 2009

Di Tag oleh Aizuemi & Pejal

The questions are :
1. Copy badge "2008 Cute Blogger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda.







2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda
Aizuemi & Pejal - rakan2 ku yg dirindui..

perkataan favorite aizuemi : senget la ko ( sama mcm kt blog pejal hehehe )

pejal lak : lempang ko kang ( jgn marah ye pejal hehe )


3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.. (anda di-tag!)


1. baru je balik kg transfer keja di utara tanah air ..
2. malas bersenam .. turun naik tangga hari2 bersenam gak
3. big fan of FaraFauzana.. sama gak mcm depa tp skrg xdpt nk join xtvt sbb da jauh
4. kipas susah mati HUJAN ... woohoo.. xkisah la org nk ckp apa2 psl Hujan, yg penting den suka lagu2 Hujan
5. sayang sgt familiku.. mak, ayah, my boy lollipop ;D , abg, kakak, anak menakan..
6. sayang smua kawan2 ku .. rindu mereka smua!

7. diam tidak bermakna sombong, tak kenal maka tak cinta :P
8. hari2 tgk awan, hari2 tgk kapal tudm, itu la keje ku..
9. looking for someone~

10. nak melancong.. nak pegi ke tanah suci, bwk parents ..


4. Anda perlu memilih 6 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.



- LINDA

- JUMAAT

- ADEQBUN

tu je..

Wednesday, May 13, 2009

27 april

selamat hari lahir ayah... smoga pjg umur dan dimurahkan rezeki...

terima kasih atas segalanya... sayang ayah .. sayang mak jugak...


to mak , selamat hari ibu ;)







Fafau Fun Corner on board.. hahahaa....




hehehehe.... 1 2 3 GO !


12 mei .. doa selamat utk ku.. smoga selamat semuanya aminn... thx mak ayah, family..

Friday, May 08, 2009

layan gmbo lama hehe, road tour AIM 16

sejak blk kg malas lak nk update.. maklum la xde buat keja apa.. sekadar pegi keja hehe..

ni layan gmbo masa road tour AIM16 kt Village Mall SP aritu..



linda.. lama xjmpa budak ni.. betahun dah rasanya hehe... tq to incik kyzer & along hehehe ;D len kali kami bwk jumpa Fara Fauzana plak huahua :P



anne.. lebih hangat daripada biasa

performance by Hujan.. noh & jaja je dtg.. versi akustik pon best !


layan video dr mereka ;)

video

video xberapa jelas.. maaf.. kamera biasa aja ;D.. layan AKU SKANDAL versi akustik..


tidak terlalu lewat kot nk ucapkan.. TAHNIAH buat Hujan sbb menang Album Rock Terbaik & Lagu Rock Terbaik di AIM16 aritu.. tahniah2.. teruskan memartabatkan muzik indie ;)

keep it up ! yeayyy

sumber: Gua.com.my